Klaster Wołowiny: Różnice pomiędzy wersjami

Z Encyklopedia Warmii i Mazur
Skocz do: nawigacja, szukaj
[wersja nieprzejrzana][wersja nieprzejrzana]
(Struktura organizacji)
Linia 9: Linia 9:
 
  |Strona internetowa    = [http://www.klaster-wolowiny.pl/ klaster-wolowiny.pl]
 
  |Strona internetowa    = [http://www.klaster-wolowiny.pl/ klaster-wolowiny.pl]
 
}}
 
}}
'''Klaster Wołowiny''' – klaster ten zrzesza przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mięsa wołowego, a także jednostki samorządu terytorialnego, instytucje otoczenia biznesu, szkoły wyższe i jednostki naukowo-badawcze.
+
'''Klaster Wołowiny''' – klaster zrzeszający przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mięsa wołowego, a także jednostki samorządu terytorialnego, instytucje otoczenia biznesu, szkoły wyższe i jednostki naukowo-badawcze.
 
<br/><br/>
 
<br/><br/>
 
== Informacje ogólne ==
 
== Informacje ogólne ==

Wersja z 11:08, 11 lip 2014

Klaster Wołowiny

Klaster wołowiny.jpeg
Przedmiot działalności: produkcja i przetwórstwo mięsa wołowego
Adres: ul.Poprzeczna 3, 04-602 Warszawa
E-mail: andrzej.pazdzior@pzpbm.pl
Telefon: 728 328 700
Strona internetowa: klaster-wolowiny.pl

Klaster Wołowiny – klaster zrzeszający przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mięsa wołowego, a także jednostki samorządu terytorialnego, instytucje otoczenia biznesu, szkoły wyższe i jednostki naukowo-badawcze.

Informacje ogólne

Inicjatorem powstania klastra jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Do celów działalności Klastra zalicza się:

  • rozwijanie sieci współpracy i budowanie więzi międzyludzkich – wspieranie ekspansji firm działających w obrębie Klastra
  • ustanawianie sieci powiązań pomiędzy firmami – umożliwianie wprowadzania rozwiązań innowacyjnych
  • analiza trendów technicznych – przyciąganie nowych interesujących firm i młodych talentów do regionu
  • tworzenie marki regionu – promowanie eksportu z obrębu Klastra
  • dostarczanie usług wspomagających działalność podstawową – prowadzenie wywiadu rynkowego
  • wzmacnianie świadomości klastrowej w firmach – kształcenie kadr zarządzających
  • rozpowszechnianie nowych technologii w obrębie Klastra – ulepszanie procesów produkcyjnych
  • lobbowanie na rzecz rozwoju infrastruktury – wpływ na poprawę polityki i jej uregulowań prawnych
  • działanie jako inkubator usług – lobbowanie za subsydiami
  • przeprowadzanie studiów i analiz efektów działalności Klastra – koordynowanie zakupów w wewnątrz Klastra
  • ustanawianie standardów technicznych

Struktura organizacji

Koordynatorem Klastra Wołowiny jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Lista członków Klastra znajduje się na jego stronie internetowej: klaster-wolowiny.pl, Uczestnicy Klastra.

Dane kontaktowe

Klaster Wołowiny
ul. Poprzeczna 3, 04-602 Warszawa
tel.: 728 328 700
e-mail: andrzej.pazdzior@pzpbm.pl
strona internetowa: klaster-wolowiny.pl

Bibliografia

Klaster Wołowiny [22.04.2014]