Technikum nr 3 przy Zespole Szkół Zawodowych w Giżycku: Różnice pomiędzy wersjami
[wersja nieprzejrzana] | [wersja nieprzejrzana] |
(→Kadra pedagogiczna) |
|||
Linia 11: | Linia 11: | ||
}} | }} | ||
− | ''' Technikum nr 3 przy Zespole Szkół Zawodowych w Giżycku ''' – średnia szkoła zawodowa o profilu technicznym z siedzibą w [[Giżycko|Giżycku]], w województwie warmińsko-mazurskim. Funkcję dyrektora placówki pełni [[ ]].<br/> | + | ''' Technikum nr 3 przy Zespole Szkół Zawodowych w Giżycku ''' – średnia szkoła zawodowa o profilu technicznym z siedzibą w [[Giżycko|Giżycku]], w [[województwo warmińsko-mazurskie|województwie warmińsko-mazurskim]]. Funkcję dyrektora placówki pełni [[ Halina Rommel]].<br/> |
== Historia == | == Historia == | ||
− | + | Technikum Nr 3 funkcjonuje w Zespole Szkół Zawodowych w Giżycku. W skład tego Zespołu wchodzi też Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 2. | |
<br/> | <br/> | ||
== Oferta kształcenia == | == Oferta kształcenia == | ||
− | + | W Technikum nr 3 w Giżycku absolwenci gimnazjum mogę sie kształcić w następujących kierunkach: | |
− | + | * Technik żywienia i usług gastronomicznych - o dwóch kwalifikacjach: Sporządzanie potraw i napojów; Organizacja żywienia i usług gastronomicznych | |
− | + | * Technik hotelarstwa - o dwóch kwalifikacjach: Planowanie i realizacja usług w recepcji, Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie | |
− | + | * Technik obsługi turystycznej | |
− | + | * Technik handlowiec - o dwóch kwalifikacjach: Prowadzenie sprzedaży, Prowadzenie działalności handlowej | |
− | + | * Technik organizacji usług gastronomicznych | |
− | + | * Technik kucharz | |
− | + | * Technik żywienia i gospodarstwa domowego | |
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
<br/> | <br/> | ||
Linia 48: | Linia 30: | ||
== Kadra pedagogiczna == | == Kadra pedagogiczna == | ||
− | + | '''Kadrę pedagogiczną w roku szkolnym 2014/15 tworzą:''' | |
− | Kadrę pedagogiczną w roku szkolnym 2014/15 tworzą: | ||
* dyrektor - mgr [[Halina Rommel]] | * dyrektor - mgr [[Halina Rommel]] | ||
* wicedyrektorzy - mgr Barbara Zaniewska, mgr Zofia Aleksandra Urbanowicz | * wicedyrektorzy - mgr Barbara Zaniewska, mgr Zofia Aleksandra Urbanowicz | ||
− | * nauczyciele specjaliści:Arasimowicz Iwona, Chmielewski Marek, Chojnowska-Burblis Justyna, Dawsiewicz Sylwia, Dunowska Monika, Dyndul Marzena, Fabisiak Irena, Kajrys Kamil | + | * nauczyciele specjaliści:Arasimowicz Iwona, Chmielewski Marek, Chojnowska-Burblis Justyna, Dawsiewicz Sylwia, Dunowska Monika, Dyndul Marzena, Fabisiak Irena, Kajrys Kamil, Kazaniecka Małgorzata, Kołodziej Alicja, Kopaczewska Diana, Kowalski Zbigniew, Kozłowska Renata, Lech Marzanna, Legucka Małgorzata, ks. Lewoc Tomasz, Makiła Maria, Niezbecka Katarzyna, Norkowska-Debis Barbara, Poczynek Przemysław, Potomska Agnieszka, Rakowska-Ożga Małgorzata Rakowski Adam, Sałanowska Iwona, ks. Andrzej Sienkiewicz, Siergiej-Todryk Urszula, Tuczko Elżbieta, Tyszko Marta, Wierzchowska Joanna, Wojnowski Artur, Zuchniarz Władysława |
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
<br/> | <br/> | ||
== Osiągnięcia == | == Osiągnięcia == | ||
− | . | + | Uczniowie i nauczyciele Technikum Nr 3 w Zespole Szkół Zawodowych biorą udział w projekcie pt. „Podniesienie kompetencji uczniów Technikum Nr 3 drogą do ich sukcesu zawodowego" - w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. Projektodawcą projektu jest Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych. Główny cel projektu sprowadza się do zwiększenia atrakcyjności i jakości kształcenia w Technikum Nr 3. |
− | Projektodawcą jest | ||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
<br/> | <br/> | ||
− | |||
== Absolwenci == | == Absolwenci == | ||
... | ... | ||
<br/> | <br/> | ||
== Ciekawostki == | == Ciekawostki == | ||
− | ... | + | ...Druga grupa uczniów wróciła z praktyk w Dreźnie realizowanych w ramach projektu„Profesjonalne praktyki w Niemczech w branży hotelarsko-gastronomicznej uczniów Zespołu Szkól Zawodowych szansą na ich mobilność zawodową" |
+ | Wartość projektu: 72 164,00 EURO Partner: Firma WBS TRAINING AG | ||
+ | |||
+ | 16 - osobowa grupa uczniów Technikum Nr 3 w zawodach gastronomiczno - hotelarskich odbywała trzytygodniowy staż w renomowanych niemieckich hotelach. Praktykanci mieli możliwość zapoznać się z zasadami funkcjonowania hoteli w Niemczech. Zdobyli praktyczne doświadczenie na różnych stanowiskach pracy oraz doskonalili umiejętność posługiwania się specjalistycznym językiem niemieckim i angielskim. | ||
<br/> | <br/> | ||
== Bibliografia == | == Bibliografia == | ||
− | + | http://www.zsz.edu.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=476&Itemid=123 [29.10.2014] | |
<br/> | <br/> | ||
− | [[Kategoria: Szkolnictwo]]<br /> | + | [[Kategoria: Szkolnictwo]] [[Kategoria: Szkoły ponadgimnazjalne]] [[Kategoria: Technikum]] [[Kategoria: Powiat Giżycki]] [[Kategoria: Giżycko]]<br /> |
Wersja z 20:29, 29 paź 2014
Technikum nr 3 przy Zespole Szkół Zawodowych w Giżycku | |
| |
Budynek szkoły, źródło: [2] [17.102014]
| |
Data założenia: | ...Wymagane... |
Poziom szkoły: | ponadgimnazjalny |
Adres: | 11-500 Giżycko ul. I Dywizji T. Kościuszki 16 |
Technikum nr 3 przy Zespole Szkół Zawodowych w Giżycku – średnia szkoła zawodowa o profilu technicznym z siedzibą w Giżycku, w województwie warmińsko-mazurskim. Funkcję dyrektora placówki pełni Halina Rommel.
Spis treści
Historia
Technikum Nr 3 funkcjonuje w Zespole Szkół Zawodowych w Giżycku. W skład tego Zespołu wchodzi też Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 2.
Oferta kształcenia
W Technikum nr 3 w Giżycku absolwenci gimnazjum mogę sie kształcić w następujących kierunkach:
- Technik żywienia i usług gastronomicznych - o dwóch kwalifikacjach: Sporządzanie potraw i napojów; Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
- Technik hotelarstwa - o dwóch kwalifikacjach: Planowanie i realizacja usług w recepcji, Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
- Technik obsługi turystycznej
- Technik handlowiec - o dwóch kwalifikacjach: Prowadzenie sprzedaży, Prowadzenie działalności handlowej
- Technik organizacji usług gastronomicznych
- Technik kucharz
- Technik żywienia i gospodarstwa domowego
Kadra pedagogiczna
Kadrę pedagogiczną w roku szkolnym 2014/15 tworzą:
- dyrektor - mgr Halina Rommel
- wicedyrektorzy - mgr Barbara Zaniewska, mgr Zofia Aleksandra Urbanowicz
- nauczyciele specjaliści:Arasimowicz Iwona, Chmielewski Marek, Chojnowska-Burblis Justyna, Dawsiewicz Sylwia, Dunowska Monika, Dyndul Marzena, Fabisiak Irena, Kajrys Kamil, Kazaniecka Małgorzata, Kołodziej Alicja, Kopaczewska Diana, Kowalski Zbigniew, Kozłowska Renata, Lech Marzanna, Legucka Małgorzata, ks. Lewoc Tomasz, Makiła Maria, Niezbecka Katarzyna, Norkowska-Debis Barbara, Poczynek Przemysław, Potomska Agnieszka, Rakowska-Ożga Małgorzata Rakowski Adam, Sałanowska Iwona, ks. Andrzej Sienkiewicz, Siergiej-Todryk Urszula, Tuczko Elżbieta, Tyszko Marta, Wierzchowska Joanna, Wojnowski Artur, Zuchniarz Władysława
Osiągnięcia
Uczniowie i nauczyciele Technikum Nr 3 w Zespole Szkół Zawodowych biorą udział w projekcie pt. „Podniesienie kompetencji uczniów Technikum Nr 3 drogą do ich sukcesu zawodowego" - w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. Projektodawcą projektu jest Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych. Główny cel projektu sprowadza się do zwiększenia atrakcyjności i jakości kształcenia w Technikum Nr 3.
Absolwenci
...
Ciekawostki
...Druga grupa uczniów wróciła z praktyk w Dreźnie realizowanych w ramach projektu„Profesjonalne praktyki w Niemczech w branży hotelarsko-gastronomicznej uczniów Zespołu Szkól Zawodowych szansą na ich mobilność zawodową" Wartość projektu: 72 164,00 EURO Partner: Firma WBS TRAINING AG
16 - osobowa grupa uczniów Technikum Nr 3 w zawodach gastronomiczno - hotelarskich odbywała trzytygodniowy staż w renomowanych niemieckich hotelach. Praktykanci mieli możliwość zapoznać się z zasadami funkcjonowania hoteli w Niemczech. Zdobyli praktyczne doświadczenie na różnych stanowiskach pracy oraz doskonalili umiejętność posługiwania się specjalistycznym językiem niemieckim i angielskim.
Bibliografia
http://www.zsz.edu.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=476&Itemid=123 [29.10.2014]