Klaster Wołowiny: Różnice pomiędzy wersjami

Z Encyklopedia Warmii i Mazur
Skocz do: nawigacja, szukaj
[wersja nieprzejrzana][wersja zweryfikowana]
(Utworzono nową stronę "'''Klaster Wołowiny - klaster ten zrzesza przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mi...")
 
 
(Nie pokazano 20 wersji utworzonych przez 3 użytkowników)
Linia 1: Linia 1:
'''Klaster Wołowiny - klaster ten zrzesza przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mięsa wołowego, a także jednostki samorządu terytorialnego, instytucje otoczenia biznesu, szkoły wyższe i jednostki naukowo-badawcze.'''
 
 
{{Organizacje infobox   
 
{{Organizacje infobox   
 
  |Nazwa_organizacji            = Klaster Wołowiny
 
  |Nazwa_organizacji            = Klaster Wołowiny
Linia 5: Linia 4:
 
  |opis_logo                    =   
 
  |opis_logo                    =   
 
  |Przedmiot działalności    = produkcja i przetwórstwo mięsa wołowego
 
  |Przedmiot działalności    = produkcja i przetwórstwo mięsa wołowego
  |Adres    = ul.I Poprzeczna 3, 04-602 Warszawa
+
  |Adres    = ul.Poprzeczna 3, 04-602 Warszawa
 
  |E-mail    = andrzej.pazdzior@pzpbm.pl
 
  |E-mail    = andrzej.pazdzior@pzpbm.pl
 
  |Telefon    = 728 328 700
 
  |Telefon    = 728 328 700
  |Strona internetowa    = http://www.klaster-wolowiny.pl/
+
  |Strona internetowa    = [http://www.klaster-wolowiny.pl/ klaster-wolowiny.pl]
 
}}
 
}}
 +
'''Klaster Wołowiny''' – klaster zrzeszający przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mięsa wołowego, a także jednostki samorządu terytorialnego, instytucje otoczenia biznesu, szkoły wyższe i jednostki naukowo-badawcze.
 +
<br/><br/>
 
== Informacje ogólne ==
 
== Informacje ogólne ==
Inicjatorem powstania klastra jest [[Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego]]. Do celów działalności klastra zalicza się:
+
Inicjatorem powstania Klastra jest [[Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego]]. Do celów działalności Klastra zalicza się:
*rozwijanie sieci współpracy i budowanie więzi międzyludzkich- wspieranie ekspansji firm działających w obrębie klastra,
+
*rozwijanie sieci współpracy i budowanie więzi międzyludzkich wspieranie ekspansji firm działających w obrębie Klastra
*ustanawianie sieci powiązań pomiędzy firmami- umożliwianie wprowadzania rozwiązań innowacyjnych,
+
*ustanawianie sieci powiązań pomiędzy firmami umożliwianie wprowadzania rozwiązań innowacyjnych
*analiza trendów technicznych -przyciąganie nowych interesujących firm i młodych talentów do regionu,
+
*analiza trendów technicznych przyciąganie nowych interesujących firm i młodych talentów do regionu
*tworzenie marki regionu - promowanie eksportu z obrębu klastra,
+
*tworzenie marki regionu promowanie eksportu z obrębu Klastra
*dostarczanie usług wspomagających działalność podstawową- prowadzenie wywiadu rynkowego,
+
*dostarczanie usług wspomagających działalność podstawową prowadzenie wywiadu rynkowego
*wzmacnianie świadomości klastrowej w firmach- kształcenie kadr zarządzających,
+
*wzmacnianie świadomości klastrowej w firmach kształcenie kadr zarządzających
*rozpowszechnianie nowych technologii w obrębie klastra-ulepszanie procesów produkcyjnych,
+
*rozpowszechnianie nowych technologii w obrębie Klastra – ulepszanie procesów produkcyjnych
*lobbowanie na rzecz rozwoju infrastruktury-wpływ na poprawę polityki i jej uregulowań prawnych,
+
*lobbowanie na rzecz rozwoju infrastruktury wpływ na poprawę polityki i jej uregulowań prawnych
*działanie jako inkubator usług-lobbowanie za subsydiami,
+
*działanie jako inkubator usług lobbowanie za subsydiami
*przeprowadzanie studiów i analiz efektów działalności klastra-koordynowanie zakupów w wewnątrz klastra,
+
*przeprowadzanie studiów i analiz efektów działalności Klastra – koordynowanie zakupów wewnątrz Klastra
*ustanawianie standardów technicznych.<br/>
+
*ustanawianie standardów technicznych
 +
 
 
== Struktura organizacji ==
 
== Struktura organizacji ==
Koordynatorem Klastra Wołowiny jest[[Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego]]. Lista członków klastra znajduje się pod linkiem http://www.klaster-wolowiny.pl/pl/uczestnicy-klastra/<br/>
+
Koordynatorem Klastra Wołowiny jest [[Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego]]. Lista członków Klastra znajduje się na jego stronie internetowej: [http://www.klaster-wolowiny.pl/pl/uczestnicy-klastra/ klaster-wolowiny.pl, Uczestnicy Klastra].<br/>
 +
 
 
== Dane kontaktowe ==
 
== Dane kontaktowe ==
Klaster Wołowiny
+
Klaster Wołowiny<br>
 +
ul. Poprzeczna 3, 04-602 Warszawa<br>
 +
tel.: 728 328 700<br>
 +
e-mail: andrzej.pazdzior@pzpbm.pl<br>
 +
strona internetowa: [http://www.klaster-wolowiny.pl/ klaster-wolowiny.pl]<br/>
  
ul. ul.I Poprzeczna 3, 
+
== Bibliografia ==
 +
[http://www.klaster-wolowiny.pl/ Klaster Wołowiny] [22.04.2014]<br/>
  
04-602 Warszawa
 
 
tel. 728 328 700
 
 
e-mail: andrzej.pazdzior@pzpbm.pl
 
 
strona internetowa: http://www.klaster-wolowiny.pl/<br/>
 
== Bibliografia ==
 
http://www.klaster-wolowiny.pl/ [22.04.2014]<br/>
 
[[Kategoria:Gospodarka]]
 
 
[[Kategoria:Gospodarka regionalna]]
 
[[Kategoria:Gospodarka regionalna]]
[[Kategoria:Organizacje]]
+
[[Kategoria:1990-]]
 
[[Kategoria:Klastry]]<br />
 
[[Kategoria:Klastry]]<br />

Aktualna wersja na dzień 10:32, 13 mar 2015

Klaster Wołowiny

Klaster wołowiny.jpeg
Przedmiot działalności: produkcja i przetwórstwo mięsa wołowego
Adres: ul.Poprzeczna 3, 04-602 Warszawa
E-mail: andrzej.pazdzior@pzpbm.pl
Telefon: 728 328 700
Strona internetowa: klaster-wolowiny.pl

Klaster Wołowiny – klaster zrzeszający przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mięsa wołowego, a także jednostki samorządu terytorialnego, instytucje otoczenia biznesu, szkoły wyższe i jednostki naukowo-badawcze.

Informacje ogólne

Inicjatorem powstania Klastra jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Do celów działalności Klastra zalicza się:

  • rozwijanie sieci współpracy i budowanie więzi międzyludzkich – wspieranie ekspansji firm działających w obrębie Klastra
  • ustanawianie sieci powiązań pomiędzy firmami – umożliwianie wprowadzania rozwiązań innowacyjnych
  • analiza trendów technicznych – przyciąganie nowych interesujących firm i młodych talentów do regionu
  • tworzenie marki regionu – promowanie eksportu z obrębu Klastra
  • dostarczanie usług wspomagających działalność podstawową – prowadzenie wywiadu rynkowego
  • wzmacnianie świadomości klastrowej w firmach – kształcenie kadr zarządzających
  • rozpowszechnianie nowych technologii w obrębie Klastra – ulepszanie procesów produkcyjnych
  • lobbowanie na rzecz rozwoju infrastruktury – wpływ na poprawę polityki i jej uregulowań prawnych
  • działanie jako inkubator usług – lobbowanie za subsydiami
  • przeprowadzanie studiów i analiz efektów działalności Klastra – koordynowanie zakupów wewnątrz Klastra
  • ustanawianie standardów technicznych

Struktura organizacji

Koordynatorem Klastra Wołowiny jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Lista członków Klastra znajduje się na jego stronie internetowej: klaster-wolowiny.pl, Uczestnicy Klastra.

Dane kontaktowe

Klaster Wołowiny
ul. Poprzeczna 3, 04-602 Warszawa
tel.: 728 328 700
e-mail: andrzej.pazdzior@pzpbm.pl
strona internetowa: klaster-wolowiny.pl

Bibliografia

Klaster Wołowiny [22.04.2014]