Klaster Wołowiny: Różnice pomiędzy wersjami
[wersja nieprzejrzana] | [wersja zweryfikowana] |
(→Informacje ogólne) |
|||
(Nie pokazano 8 wersji utworzonych przez jednego użytkownika) | |||
Linia 9: | Linia 9: | ||
|Strona internetowa = [http://www.klaster-wolowiny.pl/ klaster-wolowiny.pl] | |Strona internetowa = [http://www.klaster-wolowiny.pl/ klaster-wolowiny.pl] | ||
}} | }} | ||
− | '''Klaster Wołowiny''' – klaster | + | '''Klaster Wołowiny''' – klaster zrzeszający przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mięsa wołowego, a także jednostki samorządu terytorialnego, instytucje otoczenia biznesu, szkoły wyższe i jednostki naukowo-badawcze. |
<br/><br/> | <br/><br/> | ||
== Informacje ogólne == | == Informacje ogólne == | ||
− | Inicjatorem powstania | + | Inicjatorem powstania Klastra jest [[Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego]]. Do celów działalności Klastra zalicza się: |
− | *rozwijanie sieci współpracy i budowanie więzi międzyludzkich – wspieranie ekspansji firm działających w obrębie | + | *rozwijanie sieci współpracy i budowanie więzi międzyludzkich – wspieranie ekspansji firm działających w obrębie Klastra |
− | *ustanawianie sieci powiązań pomiędzy firmami | + | *ustanawianie sieci powiązań pomiędzy firmami – umożliwianie wprowadzania rozwiązań innowacyjnych |
*analiza trendów technicznych – przyciąganie nowych interesujących firm i młodych talentów do regionu | *analiza trendów technicznych – przyciąganie nowych interesujących firm i młodych talentów do regionu | ||
− | *tworzenie marki regionu – promowanie eksportu z obrębu | + | *tworzenie marki regionu – promowanie eksportu z obrębu Klastra |
*dostarczanie usług wspomagających działalność podstawową – prowadzenie wywiadu rynkowego | *dostarczanie usług wspomagających działalność podstawową – prowadzenie wywiadu rynkowego | ||
*wzmacnianie świadomości klastrowej w firmach – kształcenie kadr zarządzających | *wzmacnianie świadomości klastrowej w firmach – kształcenie kadr zarządzających | ||
− | *rozpowszechnianie nowych technologii w obrębie | + | *rozpowszechnianie nowych technologii w obrębie Klastra – ulepszanie procesów produkcyjnych |
*lobbowanie na rzecz rozwoju infrastruktury – wpływ na poprawę polityki i jej uregulowań prawnych | *lobbowanie na rzecz rozwoju infrastruktury – wpływ na poprawę polityki i jej uregulowań prawnych | ||
*działanie jako inkubator usług – lobbowanie za subsydiami | *działanie jako inkubator usług – lobbowanie za subsydiami | ||
− | *przeprowadzanie studiów i analiz efektów działalności | + | *przeprowadzanie studiów i analiz efektów działalności Klastra – koordynowanie zakupów wewnątrz Klastra |
*ustanawianie standardów technicznych | *ustanawianie standardów technicznych | ||
== Struktura organizacji == | == Struktura organizacji == | ||
− | Koordynatorem Klastra Wołowiny jest [[Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego]]. Lista członków | + | Koordynatorem Klastra Wołowiny jest [[Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego]]. Lista członków Klastra znajduje się na jego stronie internetowej: [http://www.klaster-wolowiny.pl/pl/uczestnicy-klastra/ klaster-wolowiny.pl, Uczestnicy Klastra].<br/> |
== Dane kontaktowe == | == Dane kontaktowe == | ||
Linia 37: | Linia 37: | ||
== Bibliografia == | == Bibliografia == | ||
[http://www.klaster-wolowiny.pl/ Klaster Wołowiny] [22.04.2014]<br/> | [http://www.klaster-wolowiny.pl/ Klaster Wołowiny] [22.04.2014]<br/> | ||
− | + | ||
[[Kategoria:Gospodarka regionalna]] | [[Kategoria:Gospodarka regionalna]] | ||
− | [[Kategoria: | + | [[Kategoria:1990-]] |
[[Kategoria:Klastry]]<br /> | [[Kategoria:Klastry]]<br /> |
Aktualna wersja na dzień 10:32, 13 mar 2015
Klaster Wołowiny | |
| |
| |
Przedmiot działalności: | produkcja i przetwórstwo mięsa wołowego |
Adres: | ul.Poprzeczna 3, 04-602 Warszawa |
E-mail: | andrzej.pazdzior@pzpbm.pl |
Telefon: | 728 328 700 |
Strona internetowa: | klaster-wolowiny.pl |
Klaster Wołowiny – klaster zrzeszający przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mięsa wołowego, a także jednostki samorządu terytorialnego, instytucje otoczenia biznesu, szkoły wyższe i jednostki naukowo-badawcze.
Informacje ogólne
Inicjatorem powstania Klastra jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Do celów działalności Klastra zalicza się:
- rozwijanie sieci współpracy i budowanie więzi międzyludzkich – wspieranie ekspansji firm działających w obrębie Klastra
- ustanawianie sieci powiązań pomiędzy firmami – umożliwianie wprowadzania rozwiązań innowacyjnych
- analiza trendów technicznych – przyciąganie nowych interesujących firm i młodych talentów do regionu
- tworzenie marki regionu – promowanie eksportu z obrębu Klastra
- dostarczanie usług wspomagających działalność podstawową – prowadzenie wywiadu rynkowego
- wzmacnianie świadomości klastrowej w firmach – kształcenie kadr zarządzających
- rozpowszechnianie nowych technologii w obrębie Klastra – ulepszanie procesów produkcyjnych
- lobbowanie na rzecz rozwoju infrastruktury – wpływ na poprawę polityki i jej uregulowań prawnych
- działanie jako inkubator usług – lobbowanie za subsydiami
- przeprowadzanie studiów i analiz efektów działalności Klastra – koordynowanie zakupów wewnątrz Klastra
- ustanawianie standardów technicznych
Struktura organizacji
Koordynatorem Klastra Wołowiny jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Lista członków Klastra znajduje się na jego stronie internetowej: klaster-wolowiny.pl, Uczestnicy Klastra.
Dane kontaktowe
Klaster Wołowiny
ul. Poprzeczna 3, 04-602 Warszawa
tel.: 728 328 700
e-mail: andrzej.pazdzior@pzpbm.pl
strona internetowa: klaster-wolowiny.pl
Bibliografia
Klaster Wołowiny [22.04.2014]