Klaster Wołowiny: Różnice pomiędzy wersjami
[wersja nieprzejrzana] | [wersja nieprzejrzana] |
(Utworzono nową stronę "'''Klaster Wołowiny - klaster ten zrzesza przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mi...") |
(→Struktura organizacji) |
||
Linia 24: | Linia 24: | ||
*ustanawianie standardów technicznych.<br/> | *ustanawianie standardów technicznych.<br/> | ||
== Struktura organizacji == | == Struktura organizacji == | ||
− | Koordynatorem Klastra Wołowiny jest[[Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego]]. Lista członków klastra znajduje się pod linkiem http://www.klaster-wolowiny.pl/pl/uczestnicy-klastra/<br/> | + | Koordynatorem Klastra Wołowiny jest [[Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego]]. Lista członków klastra znajduje się pod linkiem http://www.klaster-wolowiny.pl/pl/uczestnicy-klastra/<br/> |
+ | |||
== Dane kontaktowe == | == Dane kontaktowe == | ||
Klaster Wołowiny | Klaster Wołowiny |
Wersja z 16:57, 22 kwi 2014
Klaster Wołowiny - klaster ten zrzesza przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mięsa wołowego, a także jednostki samorządu terytorialnego, instytucje otoczenia biznesu, szkoły wyższe i jednostki naukowo-badawcze.
Klaster Wołowiny | |
| |
| |
Przedmiot działalności: | produkcja i przetwórstwo mięsa wołowego |
Adres: | ul.I Poprzeczna 3, 04-602 Warszawa |
E-mail: | andrzej.pazdzior@pzpbm.pl |
Telefon: | 728 328 700 |
Strona internetowa: | http://www.klaster-wolowiny.pl/ |
Informacje ogólne
Inicjatorem powstania klastra jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Do celów działalności klastra zalicza się:
- rozwijanie sieci współpracy i budowanie więzi międzyludzkich- wspieranie ekspansji firm działających w obrębie klastra,
- ustanawianie sieci powiązań pomiędzy firmami- umożliwianie wprowadzania rozwiązań innowacyjnych,
- analiza trendów technicznych -przyciąganie nowych interesujących firm i młodych talentów do regionu,
- tworzenie marki regionu - promowanie eksportu z obrębu klastra,
- dostarczanie usług wspomagających działalność podstawową- prowadzenie wywiadu rynkowego,
- wzmacnianie świadomości klastrowej w firmach- kształcenie kadr zarządzających,
- rozpowszechnianie nowych technologii w obrębie klastra-ulepszanie procesów produkcyjnych,
- lobbowanie na rzecz rozwoju infrastruktury-wpływ na poprawę polityki i jej uregulowań prawnych,
- działanie jako inkubator usług-lobbowanie za subsydiami,
- przeprowadzanie studiów i analiz efektów działalności klastra-koordynowanie zakupów w wewnątrz klastra,
- ustanawianie standardów technicznych.
Struktura organizacji
Koordynatorem Klastra Wołowiny jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Lista członków klastra znajduje się pod linkiem http://www.klaster-wolowiny.pl/pl/uczestnicy-klastra/
Dane kontaktowe
Klaster Wołowiny
ul. ul.I Poprzeczna 3,
04-602 Warszawa
tel. 728 328 700
e-mail: andrzej.pazdzior@pzpbm.pl
strona internetowa: http://www.klaster-wolowiny.pl/
Bibliografia
http://www.klaster-wolowiny.pl/ [22.04.2014]