Klaster Wołowiny: Różnice pomiędzy wersjami
[wersja nieprzejrzana] | [wersja nieprzejrzana] |
(→Dane kontaktowe) |
|||
Linia 1: | Linia 1: | ||
− | |||
{{Organizacje infobox | {{Organizacje infobox | ||
|Nazwa_organizacji = Klaster Wołowiny | |Nazwa_organizacji = Klaster Wołowiny | ||
Linia 8: | Linia 7: | ||
|E-mail = andrzej.pazdzior@pzpbm.pl | |E-mail = andrzej.pazdzior@pzpbm.pl | ||
|Telefon = 728 328 700 | |Telefon = 728 328 700 | ||
− | |Strona internetowa = http://www.klaster-wolowiny.pl/ | + | |Strona internetowa = [http://www.klaster-wolowiny.pl/ www.klaster-wolowiny.pl] |
}} | }} | ||
+ | '''Klaster Wołowiny''' - klaster ten zrzesza przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mięsa wołowego, a także jednostki samorządu terytorialnego, instytucje otoczenia biznesu, szkoły wyższe i jednostki naukowo-badawcze. | ||
+ | <br/><br/> | ||
== Informacje ogólne == | == Informacje ogólne == | ||
Inicjatorem powstania klastra jest [[Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego]]. Do celów działalności klastra zalicza się: | Inicjatorem powstania klastra jest [[Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego]]. Do celów działalności klastra zalicza się: | ||
Linia 41: | Linia 42: | ||
== Bibliografia == | == Bibliografia == | ||
− | http://www.klaster-wolowiny.pl/ [22.04.2014]<br/> | + | [http://www.klaster-wolowiny.pl/ Klaster Wołowiny] [22.04.2014]<br/> |
[[Kategoria:Gospodarka]] | [[Kategoria:Gospodarka]] | ||
[[Kategoria:Gospodarka regionalna]] | [[Kategoria:Gospodarka regionalna]] | ||
[[Kategoria:Organizacje]] | [[Kategoria:Organizacje]] | ||
[[Kategoria:Klastry]]<br /> | [[Kategoria:Klastry]]<br /> |
Wersja z 19:55, 27 kwi 2014
Klaster Wołowiny | |
| |
| |
Przedmiot działalności: | produkcja i przetwórstwo mięsa wołowego |
Adres: | ul.Poprzeczna 3, 04-602 Warszawa |
E-mail: | andrzej.pazdzior@pzpbm.pl |
Telefon: | 728 328 700 |
Strona internetowa: | www.klaster-wolowiny.pl |
Klaster Wołowiny - klaster ten zrzesza przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mięsa wołowego, a także jednostki samorządu terytorialnego, instytucje otoczenia biznesu, szkoły wyższe i jednostki naukowo-badawcze.
Informacje ogólne
Inicjatorem powstania klastra jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Do celów działalności klastra zalicza się:
- rozwijanie sieci współpracy i budowanie więzi międzyludzkich - wspieranie ekspansji firm działających w obrębie klastra,
- ustanawianie sieci powiązań pomiędzy firmami - umożliwianie wprowadzania rozwiązań innowacyjnych,
- analiza trendów technicznych - przyciąganie nowych interesujących firm i młodych talentów do regionu,
- tworzenie marki regionu - promowanie eksportu z obrębu klastra,
- dostarczanie usług wspomagających działalność podstawową - prowadzenie wywiadu rynkowego,
- wzmacnianie świadomości klastrowej w firmach - kształcenie kadr zarządzających,
- rozpowszechnianie nowych technologii w obrębie klastra-ulepszanie procesów produkcyjnych,
- lobbowanie na rzecz rozwoju infrastruktury - wpływ na poprawę polityki i jej uregulowań prawnych,
- działanie jako inkubator usług - lobbowanie za subsydiami,
- przeprowadzanie studiów i analiz efektów działalności klastra - koordynowanie zakupów w wewnątrz klastra,
- ustanawianie standardów technicznych.
Struktura organizacji
Koordynatorem Klastra Wołowiny jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Lista członków klastra znajduje się pod linkiem http://www.klaster-wolowiny.pl/pl/uczestnicy-klastra/
Dane kontaktowe
Klaster Wołowiny
ul. Poprzeczna 3,
04-602 Warszawa
tel. 728 328 700
e-mail: andrzej.pazdzior@pzpbm.pl
strona internetowa: http://www.klaster-wolowiny.pl/
Bibliografia
Klaster Wołowiny [22.04.2014]