Klaster Wołowiny: Różnice pomiędzy wersjami

Z Encyklopedia Warmii i Mazur
Skocz do: nawigacja, szukaj
[wersja nieprzejrzana][wersja nieprzejrzana]
Linia 9: Linia 9:
 
  |Strona internetowa    = [http://www.klaster-wolowiny.pl/ klaster-wolowiny.pl]
 
  |Strona internetowa    = [http://www.klaster-wolowiny.pl/ klaster-wolowiny.pl]
 
}}
 
}}
'''Klaster Wołowiny''' - klaster ten zrzesza przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mięsa wołowego, a także jednostki samorządu terytorialnego, instytucje otoczenia biznesu, szkoły wyższe i jednostki naukowo-badawcze.
+
'''Klaster Wołowiny''' klaster ten zrzesza przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mięsa wołowego, a także jednostki samorządu terytorialnego, instytucje otoczenia biznesu, szkoły wyższe i jednostki naukowo-badawcze.
 
<br/><br/>
 
<br/><br/>
 
== Informacje ogólne ==
 
== Informacje ogólne ==

Wersja z 12:17, 18 cze 2014

Klaster Wołowiny

Klaster wołowiny.jpeg
Przedmiot działalności: produkcja i przetwórstwo mięsa wołowego
Adres: ul.Poprzeczna 3, 04-602 Warszawa
E-mail: andrzej.pazdzior@pzpbm.pl
Telefon: 728 328 700
Strona internetowa: klaster-wolowiny.pl

Klaster Wołowiny – klaster ten zrzesza przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mięsa wołowego, a także jednostki samorządu terytorialnego, instytucje otoczenia biznesu, szkoły wyższe i jednostki naukowo-badawcze.

Informacje ogólne

Inicjatorem powstania klastra jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Do celów działalności klastra zalicza się:

  • rozwijanie sieci współpracy i budowanie więzi międzyludzkich - wspieranie ekspansji firm działających w obrębie klastra,
  • ustanawianie sieci powiązań pomiędzy firmami - umożliwianie wprowadzania rozwiązań innowacyjnych,
  • analiza trendów technicznych - przyciąganie nowych interesujących firm i młodych talentów do regionu,
  • tworzenie marki regionu - promowanie eksportu z obrębu klastra,
  • dostarczanie usług wspomagających działalność podstawową - prowadzenie wywiadu rynkowego,
  • wzmacnianie świadomości klastrowej w firmach - kształcenie kadr zarządzających,
  • rozpowszechnianie nowych technologii w obrębie klastra-ulepszanie procesów produkcyjnych,
  • lobbowanie na rzecz rozwoju infrastruktury - wpływ na poprawę polityki i jej uregulowań prawnych,
  • działanie jako inkubator usług - lobbowanie za subsydiami,
  • przeprowadzanie studiów i analiz efektów działalności klastra - koordynowanie zakupów w wewnątrz klastra,
  • ustanawianie standardów technicznych.

Struktura organizacji

Koordynatorem Klastra Wołowiny jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Lista członków klastra znajduje się pod linkiem http://www.klaster-wolowiny.pl/pl/uczestnicy-klastra/

Dane kontaktowe

Klaster Wołowiny

ul. Poprzeczna 3,

04-602 Warszawa

tel. 728 328 700

e-mail: andrzej.pazdzior@pzpbm.pl

strona internetowa: klaster-wolowiny.pl

Bibliografia

Klaster Wołowiny [22.04.2014]