Klaster Wołowiny: Różnice pomiędzy wersjami
[wersja nieprzejrzana] | [wersja nieprzejrzana] |
(→Informacje ogólne) |
(→Dane kontaktowe) |
||
Linia 29: | Linia 29: | ||
== Dane kontaktowe == | == Dane kontaktowe == | ||
− | Klaster Wołowiny | + | Klaster Wołowiny<br> |
− | + | ul. Poprzeczna 3, 04-602 Warszawa<br> | |
− | ul. Poprzeczna 3, | + | tel.: 728 328 700<br> |
− | + | e-mail: andrzej.pazdzior@pzpbm.pl<br> | |
− | 04-602 Warszawa | ||
− | |||
− | tel. 728 328 700 | ||
− | |||
− | e-mail: andrzej.pazdzior@pzpbm.pl | ||
− | |||
strona internetowa: [http://www.klaster-wolowiny.pl/ klaster-wolowiny.pl]<br/> | strona internetowa: [http://www.klaster-wolowiny.pl/ klaster-wolowiny.pl]<br/> | ||
Wersja z 11:39, 8 lip 2014
Klaster Wołowiny | |
| |
| |
Przedmiot działalności: | produkcja i przetwórstwo mięsa wołowego |
Adres: | ul.Poprzeczna 3, 04-602 Warszawa |
E-mail: | andrzej.pazdzior@pzpbm.pl |
Telefon: | 728 328 700 |
Strona internetowa: | klaster-wolowiny.pl |
Klaster Wołowiny – klaster ten zrzesza przedsiębiorców oraz indywidualnych producentów prowadzących działalność związaną z produkcją oraz przetwórstwem mięsa wołowego, a także jednostki samorządu terytorialnego, instytucje otoczenia biznesu, szkoły wyższe i jednostki naukowo-badawcze.
Informacje ogólne
Inicjatorem powstania klastra jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Do celów działalności klastra zalicza się:
- rozwijanie sieci współpracy i budowanie więzi międzyludzkich – wspieranie ekspansji firm działających w obrębie klastra
- ustanawianie sieci powiązań pomiędzy firmami - umożliwianie wprowadzania rozwiązań innowacyjnych
- analiza trendów technicznych – przyciąganie nowych interesujących firm i młodych talentów do regionu
- tworzenie marki regionu – promowanie eksportu z obrębu klastra
- dostarczanie usług wspomagających działalność podstawową – prowadzenie wywiadu rynkowego
- wzmacnianie świadomości klastrowej w firmach – kształcenie kadr zarządzających
- rozpowszechnianie nowych technologii w obrębie klastra – ulepszanie procesów produkcyjnych
- lobbowanie na rzecz rozwoju infrastruktury – wpływ na poprawę polityki i jej uregulowań prawnych
- działanie jako inkubator usług – lobbowanie za subsydiami
- przeprowadzanie studiów i analiz efektów działalności klastra – koordynowanie zakupów w wewnątrz klastra
- ustanawianie standardów technicznych
Struktura organizacji
Koordynatorem Klastra Wołowiny jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Lista członków klastra znajduje się pod linkiem http://www.klaster-wolowiny.pl/pl/uczestnicy-klastra/
Dane kontaktowe
Klaster Wołowiny
ul. Poprzeczna 3, 04-602 Warszawa
tel.: 728 328 700
e-mail: andrzej.pazdzior@pzpbm.pl
strona internetowa: klaster-wolowiny.pl
Bibliografia
Klaster Wołowiny [22.04.2014]