Technikum nr 3 przy Zespole Szkół Zawodowych w Giżycku
Technikum nr 3 przy Zespole Szkół Zawodowych w Giżycku | |
| |
...Wymagane...
| |
Data założenia: | ...Wymagane... |
Poziom szkoły: | ponadgimnazjalny |
Adres: | 11-500 Giżycko ul. I Dywizji T. Kościuszki 16 |
Technikum nr 3 przy Zespole Szkół Zawodowych w Giżycku – średnia szkoła zawodowa o profilu technicznym z siedzibą w Giżycku, w województwie warmińsko-mazurskim. Funkcję dyrektora placówki pełni [[ ]].
Spis treści
Historia
...
Oferta kształcenia
...
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Technik hotelarstwa
Technik obsługi turystycznej
Technik handlowiec
Technik organizacji usług gastronomicznych (do wygaszenia)
Technik kucharz (do wygaszenia)
Technik żywienia i gospodarstwa domowego (do wygaszenia)
Kadra pedagogiczna
... DYREKTOR
mgr Halina Rommel
kontakt: halina.rommel@zsz.edu.pl
WICEDYREKTOR
mgr Barbara Zaniewska
WICEDYREKTOR
mgr Zofia Aleksandra Urbanowicz
Kadra Pedagogiczna
Arasimowicz Iwona
Chmielewski Marek
Chojnowska-Burblis Justyna
Dawsiewicz Sylwia
Dunowska Monika
Dyndul Marzena
Fabisiak Irena
Kajrys Kamil
Kazaniecka Małgorzata
Kołodziej Alicja
Kopaczewska Diana
Kowalski Zbigniew
Kozłowska Renata
Lech Marzanna
Legucka Małgorzata
ks. Lewoc Tomasz
Makiła Maria
Niezbecka Katarzyna
Norkowska-Debis Barbara
Poczynek Przemysław
Potomska Agnieszka
Rakowska-Ożga Małgorzata
Rakowski Adam
Rommel Halina
Sałanowska Iwona
ks. Andrzej Sienkiewicz
Siergiej-Todryk Urszula
Tuczko Elżbieta
31. Tyszko Marta
Urbanowicz Zofia
Wierzchowska Joanna
Wojnowski Artur
Zaniewska Barbara
Zuchniarz Władysława
Pedagog szkolny:
Zofia Aleksandra Urbanowicz
Marzanna Lech
Osiągnięcia
...Projekt „Podniesienie kompetencji uczniów Technikum Nr 3 drogą do ich sukcesu zawodowego" - w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, realizowany w Zespole Szkół Zawodowych. Projektodawcą jest: Powiat Giżycki/Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych.
Okres realizacji projektu: 1.06.2013 - 30.06.2015
Projekt skierowany jest do uczniów Technikum Nr 3 w Zespole Szkół Zawodowych i nauczycieli. Jest odpowiedzią na potrzeby wynikające z przeprowadzonej w szkole analizy oraz oczekiwań uczniów i pracodawców. Projekt zakłada wparcie dla kierunków istotnych dla rozwoju woj. warmińsko - mazurskiego, tj. gastronomii i hotelarstwa.
Celem głównym projektu jest zwiększenie atrakcyjności i jakości kształcenia w Technikum Nr 3.
Cele szczegółowe projektu:
1) Zwiększenie zdolności do zatrudnienia uczniów Technikum Nr 3 poprzez współpracę z pracodawcami w zakresie organizacji staży. 2) Zwiększenie wsparcia w zakresie doradztwa edukacyjno – zawodowego. 3) Zwiększenie szans edukacyjno-zawodowych i motywacji do nauki poprzez udział w zajęciach kompetencyjnych. 4) Zwiększenie atrakcyjności Technikum Nr 3 poprzez doposażenie w nowoczesne pomoce dydaktyczne oraz podniesienie kompetencji nauczycieli w okresie realizacji projektu.
Wsparcie dla szkoły:
1. Modernizacja Szkolnego Ośrodka Kariery: nowe komputery, sprzęt multimedialny, testy, poradniki, przewodniki. 2. Doposażenie czterech sal lekcyjnych w tablice interaktywne, trzech sal - w telewizory. 3. Zakup komputerów z oprogramowaniem na wyposażenie dwóch pracowni przedmiotowych, zakup specjalistycznych programów.
Projekt przyczyni się do podniesienia jakości nauczania, a więc do lepszych wyników w nauce. Dodatkowe zajęcia pozalekcyjne i pozaszkolne ukierunkowane na stosowanie innowacyjnych metod i nowoczesnych środków dydaktycznych przyczynią się do niwelowania różnic edukacyjnych i rozwijania podstawowych umiejętności oraz kluczowych kompetencji. Uczestnicy uzyskają większe szanse na kontynuowanie edukacji lub podjęcie pracy. Zajęcia z doradcą zwiększą szanse na zatrudnienie. Doświadczenie nauczycieli zdobyte podczas realizacji projektu będzie wykorzystywane w dalszej pracy. Pracownia komputerowa zostanie wykorzystana do prowadzenia zajęć z przedmiotów zawodowych oraz do przeprowadzania egzaminu zawodowego.
Dzięki projektowi zostanie zacieśniona współpraca z pracodawcami. Uczniowie zostaną lepiej przygotowani do pracy zawodowej poprzez staże u pracodawców, zdobycie dodatkowych umiejętności na kursach.
Absolwenci
...
Ciekawostki
...
Bibliografia
...http://www.zsz.edu.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=476&Itemid=123