Technikum przy Zespole Szkół nr 1 im. Jędrzeja Śniadeckiego w Ełku

Z Encyklopedia Warmii i Mazur
Skocz do: nawigacja, szukaj
Technikum przy Zespole Szkół nr 1 im. Jędrzeja Śniadeckiego w Ełku

...Wymagane...
...Wymagane...
Data założenia: ...Wymagane...
Poziom szkoły: ponadgimnazjalny
Podtyp szkoły: technikum
Adres: 19-300 Ełk ul. 11 Listopada 24


Technikum przy Zespole Szkół nr 1 im. Jędrzeja Śniadeckiego w Ełku – ...średnia szkoła zawodowa o profilu technicznym z siedzibą w Ełku, w województwie warmińsko-mazurskim. Funkcję dyrektora placówki pełni Danuta Wojtowicz.

Historia

...

Oferta kształcenia

W Technikum nr 1 w Ełku kształcenie odbywa się w zawodach:

  • technik architektury krajobrazu
  • technik budownictwa
  • technik drogownictwa
  • technik geodeta
  • technik obsługi turystycznej
  • technik ochrony środowiska
  • technik technologii żywności


Kadra pedagogiczna

...Adamiuk Anatol


dyplomowany


matematyka

Antonowicz Adam


dyplomowany


wychowanie fizyczne

Hula Anna


mianowany


język angielski

Czaplicka Beata


mianowany


religia

Chmielewska Elżbieta


dyplomowany


język niemiecki

Łukaszewicz Agnieszka


kontraktowy


język polski

Duda Mariusz


mianowany


zajęcia praktyczne

Harasim Lila


dyplomowany


pedagog

Dobkowski Wojciech


dyplomowany


wychowanie fizyczne

Fadrowska Wanda


dyplomowany


przedmioty ekonomiczne

Jabłoński Józef


dyplomowany


nauki społeczne, PO

Jackiewicz Ewelina


kontraktowy


historia

Jandziński Piotr


mianowany


język angielski

Kamiński Przemysław


dyplomowany


informatyka, chemia

Kojak Agnieszka


dyplomowany


chemia, PBL

Kasprzak Izabela


dyplomowany


biologia

Koroś Andrzej


dyplomowany


język niemiecki, w-f

Korzeniecka-Duenas Agnieszka


dyplomowany


geografia

Kułakowska Anna


przedmioty zawodowe

Nartowicz Dorota


stażysta


przedmioty zawodowe

Wiszniewska Małgorzata


dyplomowany


przedsiębiorczość, przedmioty ekonomiczne

Lutow Małgorzata


dyplomowany


przedmioty zawodowe, język niemiecki

Niedźwiedzka Małgorzata


dyplomowany


przedmioty zawodowe, TI

Mosiej Katarzyna


kontraktowy


bibliotekarka

Opaluch Jolanta


dyplomowany


religia

Ozorowska Grażyna


dyplomowany


przedmioty zawodowe

Majewska Ewa



przedmioty zawodowe

Pałkiewicz Anna



przedmioty zawodowe

Piaścik Iwona


dyplomowany


przedmioty zawodowe

Rowińska Wiesława


mianowany


bibliotekarka

Rutkowski Jacek


dyplomowany


historia, WOS

Salwowska Maria


dyplomowany


język polski

Skawińska Wanda


dyplomowany


historia

Stefańska Mariola


dyplomowany


język polski

Tomaszewska Małgorzata


dyplomowany


język angielski

Wojtowicz Danuta


dyplomowany


przedmioty zawodowe

Zawadzki Mirosław


dyplomowany


język angielski

Maciaszek Katarzyna


dyplomowany


architektura krajobrazu

Samuła Mateusz



geografia

Sędek Marzena



język angielski

Cielesz Magdalena


mianowany


w-f

Bruzgo Magdalena


kontraktowy


fizyka, matematyka

Stasiewicz Patrycja


stażysta


j. angielski

Skrodzki Janusz



przedmioty zawodowe

Sokołowski Kamil



przedmioty zawodowe

Zyśk Paulina


kontraktowy


miernictwo

Szlejter Anna


dyplomowany


wiedza o kulturze

Orzechowski Jacek


dyplomowany


przedmioty zawodowe

Plit Bożena


dyplomowany


matematyka

Wardzińska Urszula


dyplomowany


język niemiecki

Banachowski Adam


religia

Bogdzio Maria

Osiągnięcia

...OSIĄGNIĘCIA UCZNIÓW W KONKURSIE PRAC DYPLOMOWYCH "TECHNIK ROKU" Ogólnopolski konkurs "TECHNIK ROKU"

   1997 rok: pierwsze miejsce w kategorii - rolnictwo i przemysł lekki.

Regionalny konkurs "TECHNIK ROKU"

organizowany przez Suwalską Radę Federacji Stowarzyszeń Naukowo - Technicznych NOT w Suwałkach

Absolwenci

...

Ciekawostki

W ramach realizacji zadania 4: Innowacyjne kształcenie technologów żywności w projekcie „Nowoczesna edukacja – kompetentny pracownik” współfinansowanym przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, uczniowie uczestniczyli w studyjnym wyjeździe do Centrum Edukacyjno - Badawczego Mleczarstwa na Uniwersytecie Warmińsko – Mazurskim w Olsztynie. Głównym celem wyjazdu było poznanie nowoczesnych metod badania żywności oraz innowacyjnych linii produkcji wyrobów mleczarskich.


Bibliografia

http://www.zs1.elk.pl/portal/index.php [30.10.2014]